Schüssler-só / Sók szerepe a szervezetben

Schussler só Sók létfontossága a szervezetben: szervezetünk minden egyes sejtjében jelenlévő 12 féle anorganikus (szervetlen) só elengedhetetlen, létfeltétel sejtjeink, szervezetünk számára. Ezek a biokémiai sók meghatározzák a felépítésünket, működésünket, a sók fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek. A sók elektrolitként működnek a sejtekben, szerepet játszanak a sejtek bioelektromos összeköttetetéseiben.
A sejtek normális működésének alapfeltétele a sók megfelelő mennyisége és a sók egymáshoz viszonyított megfelelő aránya a sejten belül. Táplálékkal nem vihetőek be ezek az esszenciális sók a szervezetbe, mert méretüknél fogva nem tudnak áthatolni a sejtmembránon (sejtfalon). Így csak a vér és a szövetközti nedv raktárai pótlódnak, ezért az ásványi anyagok pótlása szájon át sokszor nem elégségesek, illetve nem érhető el velük a kívánt hatás. A vérben, ill. a sejtekben lévő egy - egy ásványi anyag kellő mennyisége esetén is kialakulhatnak helyi megoszlási zavarok, ami végeredményben a biológiailag aktív anyagok relatív hiányát is kiválthatják. Ezek a relatív só -hiányok leginkább azért jönnek létre, mert már biológiai értelemben nem reakció képesek, más anyagokkal léptek kémiai kapcsolatba és azzal lekötődtek

 

 • CALCIUM FLUORATUM Schüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid):  megerősítheti, feszessé teheti az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, segítheti a fekélyek (kiegészítő) kezelését.
 • CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz):  tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálhatja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszok, csont és fogbetegségek esetén ajánlott.
 • FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát):  elsősegélyszer, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.
 • KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid): méregtelenítőszer, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban, oltási károsodások és égés esetén használatos.
 • KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát):, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód.
 • KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát): anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja.
 • MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O): idegrendszeri és nyugtató hatású lehet, görcsoldó és frissítő, élénkítő hatású, kiváló (kiegészítő) fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.
 • NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid): segít a szövetek víztartalmának szabályozásában, vízhajtó hatású, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkentheti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejhiány gyermekágyas anyáknál, könny-és nyálfolyás, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos kiegészítő gyógymód.
 • NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O):  savakat semlegesítő és lebontó hatású készítmény, vese-epehólyag kő és homok esetén ajánlott kiegészítő gyógymód.
 • NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát) anyagcsere fokozó, méregtelenítő, a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömörös bőr, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony kiegészítő gyógymód.
 • SILICEA Schüssler - só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav):  erősítő, regeneráló, idegrendszeri készítmény, az ingerekkel szemben ellenállóvá teheti az idegeket, reszorpciós szer, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladások esetén alkalmazható. Erősítheti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat.
 • CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O): segíthet a nyirokfolyadék tisztításában, az anyagcserét fokozza, vértisztító, segíthet a gennyes sebek és tályog tisztításában. Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.

Rendelés

A rendelésre kizárólag előzetes bejelentkezést követően fogadom a betegeket.

telefon:

tel: 06 30 445 4369

e-mail:
katalinkosa@freemail.hu


rendelő:
4029.Debrecen,
Monti Ezredes u. 6.